Å gå ned i vekt krever litt innsats, men kan være lettere enn du tror

Oppsummering av denne siden.

Denne artikkelen er ikke-vitenskapelig. Ingen ernæringsfysiolog eller mat-ekspert har vært involvert når artikkelen har vært skrevet.

Først i artikkelen får du oppskrifta - tidspunktene justerer du selv. Deretter kommer det en del kommentarer til oppskrifta og til sist noen råd og tips på hvordan en skal gå ned i vekt og bli der.

Oppskrift - hvordan går ned i vekt

Spis en lett frokost kl. 7.30. Den bør bestå av ett glass skummet melk, en liten brødskive med syltetøy og et glass vann.
Klokken 8.45 drikker du en kopp kaffe og ett glass vann.
Klokken 9.30 spiser du 5 mandler og skyller ned med 2 glass vann.
Klokken 10 har du 3 spiseskjeer eplesider-edikk i ett glass vann. Skyll ned med 1 glass vann til, skyll godt, edikken er sikkert ikke bra for tennene.
Klokken 11 spiser du ett eple, eller bare et halvt, det avhenger av hvor sulten du er.
Klokken 12 spiser du enten et halvt knekkebrød med en kvart eller en halv boks makrell i tomat (filet, ikke opphakket makrell). Drikk ett glass skummet melk og avslutt med vann og kaffe.
Klokken 13 er det kaffe- og vann-tid igjen, 1 kopp av begge deler.
Klokken 14 gjør du det samme som kl. 10, altså er det eplecider-eddikk igjen.
Klokken 15 spiser du et halvt knekkebrød igjen, denne gangen med kokt skinke som pålegg, gjerne flere skinkeskiver.
Klokken 16 er det en halv appelsin eller en mandarin som gjelder. Appelsinen deler du på langs.
Rundt klokken 17 er det gjerne middagstid. Drikk ett glass vann først. Halvér matmengden i forhold til det du er vant med, spis mye grønnsaker.
I 18-tiden er det tid for kaffe og vann igjen. Etterpå tar du deg en tur ut.
Klokken 19 tar du en skje tran og skyller ned med 2 glass vann.
Sulten klokken 20? Spis et halvt knekkebrød med røkelaks.
Klokken 21 er det 2 glass vann som skal svelges ned.

Sugen utover kvelden? Drikk vann og spis et halvt eple. Fortsatt sugen? Spis en mandarin og drikk mer vann. Hjelper ikke det heller? Spis et par mandler eller noen få nøtter og drikk vann. Eller bytt ut mandlene/nøttene med en gulrot i passe størrelse.

Kommentarer til oppskriften

"Cluet" er å drikke mye vann, aldri bli skrubbsulten og sørge for at magen alltid har noe å jobbe med. Har den ikke det går kroppen i dvale-modus, dvs. forbrenningen går ned for å spare. Tilføres det stadig noe vil ikke det skje.

Matmengde justerer du selv, men du skal ikke bli stappmett og, som nevnt, heller aldri skrubbsulten.

Ikke sulten? Spis litt likevel, sørg for at magen oppfatter at den har noe å jobbe med. Om ikke annnet så spis et kvart eple.

Eple i oppskrifta kan du bytte ut med gulrot eller kålrabi innimellom. Eple og appelsin/mandarin setter fart på fordøyelsen - prøv deg fram og finn ut hva som fungerer for deg og din mage. Den kokte skinka kan du bytte ut med kyllingfilet innimellom. Du må ikke gå matlei og her gjelder det å variere innenfor magre varianter av frukt, grønnsaker og magert kjøtt (svin og kylling uten fettstrimler/skinn). Når det gjelder fisken, så bør den være feit.

Artikkelen fortsetter lenger ned.

Råd og tips når en slanker seg

Du må ha fokus - og det er det eneste slitsomme, i den grad det er det, med denne oppskriften. En må passe på å spise og drikke til fastsatte tider, en må spise de riktige tingene og i riktig mengde. Mister en fokus kan en risikere å "skjeie ut" - men null stress, det er bare å fortsette der en slapp! Det er ikke verre enn det!

Vær fysisk aktiv, gå gjerne en tur i skog og mark hver dag - her får du mer variert trim enn på asfalt.

Pass på at du får i deg nok næring! Brokkolitopper, laks og blåbær er blandt de viktigste matsortene en kan spise.

Kos deg med kake!

Ja, selvsagt skal du kose deg med kake, det skulle bare mangle! Men du skal halvere stykket du er vant til å spise. Pass på at du drikker tilstekkelig med kaffe til, og gjerne et glass vant først. Eller, vent, sørg for at du ikke er sulten når du skal spise kake! Kake og annet godteri skal en ikke spise når en er sulten! Spis litt og drikk, som nevnt over, før du skal i selskap så reduseres kakeinntaket automatisk. Skal du i et seriøst selskap med mange kaker så pass på å ta stykker på størrelse med 5 teskjeer, så får du smakt på flere. Og apropos dét, du skal smake på kaker, ikke spise kaker, som det skulle være hvilken som helst mat.

buss  fergeruter  kart  opplevelser trondheim  rutetider  oslo  hurtigbåt  yr eller sol  tromsø  bussruter  været oslo bruktbil  flybussen  ledige stillinger  busstider  slank i en fei